2D snimanje

Za samo nekoliko minuta možete izvršiti snimanja zuba i vilica.Posedujemo novu i najmodrniju opremu.

3D snimanje

Kod nas možete izvršiti sve vrste 3D snimanja zuba,vilica,viličnih zglobova i sinusa.

Radno vreme

Radnim danima 9-21h
Subota 9-15h
SNIMANJE SE NE ZAKAZUJE !

Kontakt

Kraljice Natalije br.36,Beograd
+381 11 26 56 036
+381 65 2656036
digitalniortopan@gmail.com

2D snimanje

Za samo nekoliko minuta možete izvršiti snimanja zuba i vilica.Posedujemo novu i najmodrniju opremu.

DIGITALNI ORTOPAN

Ortopan snimci u HD i Ultra HD rezoluciji (snimci svih zuba gornje i donje vilice) .

FIND <span>Activities</span>

DIGITALNI SKANOGRAM

Skanogram ili segmentni ortopan omogućava snimanje segmenata vilica.

Make <span>List</span>

DENTOALVEOLARNI SNIMCI

Višestruko manja doza zračenja i viši kvalitet snimaka od konvencijalne metode snimanja zuba.(snimci pojedinačnih zuba)

Send <span>Request</span>

3D SNIMANJE

Najsavremenija i najpreciznija rendgenska dijagnostička metoda u stomatologiji.

CBCT cone beam computred tomography

*stomatološka konusno kompjuterizovana tomografija

Primenjuje se u oralnoj hirurgiji,maksilofacijalnoj hirurgiji,endodonciji,ortopediji vilica a svoju primenu je našla i u otorinolaringologiji. Predstavlja metodu izbora kod planiranja i postavljanja zubnih implantata.
CBCT 3D snimanja se koriste kada klasične 2D metode nisu dovoljne za postavljanje dijagnoze i planiranje intervencije.Ova vrsta snimanja omogućava najprecizniji uvid u stanje kostiju lica i vilica,zuba i korenova zuba,maksilarnih sinusa i viličnih zglobova.
Upotreba CBCT snimanja omogućava stomatolozima lakše i preciznije postavljanje dijagnoze i plana terapije a što ima za cilj bolji ishod lečenja.
Četiri veličine polja omogućavaju nam snimanja ciljane interesne regije tako da postižemo cilj snimanja uz najmanju moguću dozu zračenja.
U našoj ordinaciji za CBCT snimanja se koristi najsavremeniji aparat KAVO OP 3D PRO proizveden 2018 godine.

VELIČINE POLJA

CBT 5X5

5x5 cm polje koje obuhvata dva do tri zuba i okolne strukture oko korenova zuba.

CBT 6X8

6x8 cm polje obuhvata jednu vilicu bez viličnih zglobova.

CBT 8X8

8x8 cm polje obuhvata obe vilice i maksilarne sinuse bez viličnih zglobova.

CBT 8X15

8x15 cm 3D ortopan - polje koje obuhvata obe vilice,maksilarne sinuse i vilične zglobove.

Dental Diagnostic

O nama

Dental Diagnostic stomatološki rendgen kabinet,opremljen je najsavremenijom digitalnom opremom za snimanje zuba i vilica koja omogućava dijagnostiku vrhunskog kveliteta za svega nekoliko minuta.U mogućnosti smo da izvršimo digitalna snimanja pojedinačnih zuba kao i digitalni ortopan u HD i Ultra HD rezoluciji. Digitalna tehnologija nam omogućava snimanje zuba sa 4-7 puta manjom količinom zračenja u odnosu na konvencioalne metode snimanja.


Dental Diagnostic | Snimanje zuba

SNIMANJE

Snimci su dostupni na različitim digitalnim medijima

Sve snimke urađene u našem dijagnostičkom centru možete dobiti na digitalnom mediju CD-u,odštampane na filmu(specijalnoj medicinskoj foliji visoke rezolucije),a putem e-maila snimak šaljemo Vašem stomatologu što mu omogućava dodatnu obradu, lakše postavljanje dijagnoze i plana terapije a u cilju boljeg i kvalitetnijeg lečenja.

OSOBLJE I OPREMA

Snimanja vrše viši radiološki tehničari koji su dodatno obučeni za ove vrste snimanja i poseduju licence za rad u ovoj oblasti , kontrolu njihovog rada obavljaju stomatolozi obučeni za rad i kontrolu izvora jonizujućeg zračenja.

Dental Diagnostic centar poseduje licencu za rad izdatu od Agencije za zaštitu od jonizujućeg zračenja i nuklearnu sigurnost Republike Srbije. Pored visoko kvalitetne opreme koju koristimo postavljamo i visoke standarde u radu i bezbednosti zdravlja pacijenata. U našem centru su i pacijenti i osoblje potpuno zaštićeni u skladu sa visokim standardima koji se primenjuju u EU.

Radno vreme
Radnim danima 9-21h
Subota 9-15h
Nedelja Na zahtev
SNIMANJE SE NE ZAKAZUJE !
Plaćanje
Visa Dina
Master Maestro
Keš Virmanski

STOMATOLOZI

Poštovane kolege, želimo da Vas upoznamo sa našim radom u cilju što bolje dijagnostike i većeg obostranog zadovoljstva u radu.Bilo bi nam zadovoljstvo da nas kontaktirate i da u vašoj ordinaciji izvršimo kratku prezentaciju usluga koje nudimo,kao i da posetite naš centar da upoznate nas i naše mogućnosti.

Bilo bi nam zadovoljstvo da nas kontaktirate i da u vašoj ordinaciji izvršimo kratku prezentaciju usluga koje nudimo,kao i da posetite naš centar da upoznate nas i naše mogućnosti. Otvoreni smo za sve vrste sugestija i predloga za unapređenje rada u cilju što bolje i kvalitetnije dijagnostike a kasnije i lečenja pacijenata. Individualni pristup svakom pacijentu,snimanja u skladu sa željama i afinitetima stomatologa. Snimke radimo na digitalnim aparatima najnovije generacije proizvedenim 2018 god.U mogućnosti smo nakon što snimak izdamo pacijentima pošaljemo i vama putem e-maila,snimimo na digitalne medije i naknadno Vam dostavimo na nedeljnom , mesečnom nivou ili na neki drugi način zavisno od želja i potreba. Svi snimci se čuvaju i u našoj bazi pa su uvek lako dostupni. Na raspolaganju smo Vam da u vašoj ordinaciji instaliramo program za obradu snimaka pomoću raznih alata za analizu i obradu,radi kvalitetnije i preciznije dijagnostike. Cenimo Vaše poverenje i trudimo se da ga opravdamo.

Dental Diagnostic

CLOUD APLIKACIJA

U cilju unapređenja naših usluga i kvalitetnije rendgen dijagnostike razvili smo dental diagnostic cloud server za čuvanje rendgen snimaka napravljenih u našem centru.Klikom na dugme registracija možete se detaljnije upoznati sa aplikacijom i mogućnostima koje pruža. Već registrovani korisnici mogu pristupiti aplikaciji klikom na dugme prijava.

Najčešća pitanja

Prednosti digitalnog snimanja su višestruke,a najvažnije su su :
  • star smanjena doza zračenja tokom snimanja čak i do 70%
  • star višestruko bolji kvalitet snimaka a obzirom da snimak dobijamo na računaru velike su mogućnosti obrade i dodatnih analiza što stomatolozima obezbeđuje bolju sliku,lakše uspostavljanje dijagnoze a samim tim i kvalitetnije lečenje.
  • star sve anatomske strukture kao i patološke lezije na zubima i vilicama su jasnije uočljive.
  • star mogućnost snimanja delova vilice(bocne regije leve,desne i frontalne regije) pri čemu se zračenje smanjuje za još 30%.
  • star snimci se nakon obrade štampaju na (film)specijalne medicinske folije visoke rezolucije,takođe je moguće snimke snimati na digitalne medije kao i slati putem interneta a da se kvelitet snimka ne smanjuje.
  • star snimci se lako čuvaju u bazi podataka i dostupni su u svakom trenutku.
  • star u slučaju gubitka snimka od strane pacijenta ili stomatologa može se reizdati snimak bez potrebe za novim snimanjem.

Snimanja zuba u našem dijagnostičkom centru rade strukovni medicinski radiolozi,specijalno obučeni i licencirani za ove vrste snimanja a kontrolu njihovog rada vrše stomatolozi sa licencama za kontrolu i zaštitu od jonizujućeg zračenja i obavljanje radijacione delatnosti.
Sam proces snimanja je veoma brz, sa izdavanjem snimka traje nekoliko minuta. Snimanje zuba apsolutno ne boli i nije neprijatno za pacijenta.
Pored toga što je na savremenim digitalnim aparatima doza zračenja minorna a snop zračenja usko ograničen na regiju koja se snima obraćamo posebnu pažnju i postavljamo visoke standarde zaštite zdravlja pacijenata i osoblja u toku snimanja. Svi pacijenti su zaštićeni specijalnim olovnim keceljama za zaštitu drugih delova tela od sekundarnog jonizujućeg zračenja. Svi uređaji su sertifikovani od strane agencije za zastitu od jonizujućeg zračenja Republike Srbije. Kontrolu uređaja i zaposlenih radovno vrši Institut za medicinu rada i zaštitu od zaračenja "dr Dragomir Karajović"

Snimanje je apsolutno bezbedno za decu,a prilikom snimanja dece koriste se posebni programi snimanja sa umanjenim zračnim poljem i mnogo manjom dozom zračenja od uobičajene. Vaš stomatolog i ako ne naglasi da se upotrebi umanjeno zračno polje za dete aparat na osnovu godišta deteta ne dozvoljava drugu vrstu snimanja.

Galerija

Kontaktirajte nas


Kraljice Natalije br.36
(bivšeg Narodnog Fronta)
Beograd, Srbija

digitalniortopan@gmail.com

(+381)011 265 6036

(+381)065 265 6036